Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 160/2023 "Εξέταση αιτημάτων κοπής δέντρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με το σκεπτικό της ανωτέρω εισήγησης:

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:

1. την άμεση κοπή δύο (2) γερμένων δέντρων (πεύκα), που βρίσκονται στο πάρκο όπισθεν της οδού Μ. Γρηγορίου 15 στην Κοινότητα Παπάγου, λόγω της επικινδυνότητάς τους, διότι διαθέτουν ισχυρή κλίση και εγκυμονούν άμεσους κινδύνους, εφόσον το ένα στηρίζεται σε ξερή φλούδα ετέρου πεύκου και το άλλο γείρει πάνω από το μονοπάτι περιπάτου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 21852/2023 αίτησης του κου Ηλία Μακρή.
Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Σιώτου και Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
«Λευκό» ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αντώνιος Ρεκλείτης και Γεώργιος Ρεμούνδος.
Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.

2. την άμεση κοπή ενός (1) δέντρου (βραχυχίτωνας) και νέκρωση της ρίζας του, που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Πίνδου 69 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 10753/2023 αίτησης του κου Γεωργίου Σπυρίδωνος, που συνοδεύεται από απόφαση της Γενικής συνέλευσης ιδιοκτητών της πολυκατοικίας καθώς και από τεχνική έκθεση της ΕΥΔΑΠ. Αφορά παλαιότερο αίτημα, το οποίο δεν είχε ικανοποιηθεί, άλλα πλέον ο κορμός έχει κλείσει το διαθέσιμο πλάτος του πεζοδρομίου, έχει μετατοπίσει το μαντρότοιχο, πιέζει τους οδηγούς της συρόμενης πόρτας και έχει δημιουργήσει επικίνδυνα σαμαράκια στο πεζοδρόμιο, με ταυτόχρονη θραύση πλακών.
Μετά την κοπή και εκρίζωση του δέντρου και σε εύλογο χρονικό διάστημα, να επισκευαστεί το πεζοδρόμιο με ευθύνη των ιδιοκτητών.

3. την απομάκρυνση δύο (2) δέντρων (νεραντζιές) και τη μεταφύτευση δύο (2) δέντρων (ελαιόδεντρα), που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Κορυτσάς 79 και Στρ. Παπάγου στην Κοινότητα Παπάγου, προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες κατεδάφισης και ανέγερσης νέου ακινήτου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 22739/2023 αίτησης της κας Ελεάννας Ντούσκα - Πολιτικός Μηχανικός, που συνοδεύεται από τις υπ’ αριθ. 660305/2023 άδεια κατεδάφισης και 810504/2023 άδεια νέας οικοδομής καθώς και κάτοψη ισογείου.
Η αρμόδια υπηρεσία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, θα φροντίσει να κλαδευτούν τα δύο (2) ελαιόδεντρα και να μεταφυτευτούν με ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρείας «EGP CONSTRUCTIONS ΙΚΕ», εντός του οικοπέδου.

Επίσης, για τη διατήρηση του ισοζυγίου πρασίνου, η κατασκευάστρια εταιρεία θα διαθέσει δύο (2) εσπεριδοειδή τριετούς ανάπτυξης, όπου η αρμόδια υπηρεσία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, θα εγκαταστήσει σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου που θα ποτίζεται.

Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 138 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech