Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 51/2023 "Εξέταση αιτημάτων κοπής δέντρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με το σκεπτικό της ανωτέρω εισήγησης:

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:

1. την κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) που βρίσκεται στο Δημοτικό πάρκινγκ έναντι της οδού Αργυροκάστρου 54 (στο αδιέξοδο) στην Κοινότητα Παπάγου, λόγω της ισχυρής επικινδυνότητάς του, διότι διαθέτει ισχυρή κλίση, κυρτότητα και η πράσινη βλάστησή του βρίσκεται μόνο στην κορυφή του και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτώση, ειδικότερα σε συνθήκες ισχυρών ανέμων.
Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.
Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Σιώτου και Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.

B. Για την Κοινότητα Χολαργού:

1. την κοπή και νέκρωση της ρίζας ενός (1) δέντρου (ευκάλυπτος) που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Θεσσαλονίκης 14 στην Κοινότητα Χολαργού, το οποίο είναι δίπλα σε κολόνα της ΔΕΗ, με ισχυρή καλωδίωση. Το δέντρο είναι αρκετά ταλαιπωρημένο και δε μπορεί να αναπτυχθεί, όπως του αρμόζει, εφόσον κλαδεύεται αυστηρά κάθε χρόνο για να μην ακουμπήσει στα καλώδια και επιπλέον ο κορμός του βρίσκεται σχεδόν σε επαφή με την κολόνα της ΔΕΗ.

2. το κλάδεμα ενός (1) δέντρου (πεύκο) που βρίσκεται στην οδό Φειδίου 21 στην Κοινότητα Χολαργού, διότι διαθέτει βραχίονα που πιέζει το καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το έχει ήδη λυγίσει.
Το κλάδεμα θα συνδυαστεί με διακοπή ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

3. την απομάκρυνση έξι (6) δέντρων (πέντε ελιές και μια πικροδάφνη) στη συμβολή των οδών Αετιδέων 30 και Αρτέμιδος στην Κοινότητα Χολαργού, διότι εμποδίζουν εργασίες ανέγερσης νέας οικοδομής και στο μέλλον θα εμποδίζουν τις ράμπες εισόδου, γκαράζ, κεντρική είσοδο και υποσταθμού ΔΕΔΔΗΕ, κατόπιν της υπ’ αριθ. 6619/22-03-2023 αίτησης του κου Παναγιωτη Κολάνη, που συνοδεύεται από εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα και κάτοψη πιλοτής της νεοεγειρόμενης οικοδομής, που πρόκειται να εγκατασταθεί στην ανωτέρω οδό.
Σε συνέχεια της απομάκρυνσή τους, τρεις (3) από τις πέντε (5) ελιές, με μέσα και ευθύνη του εργολάβου θα μεταφυτευτούν στον ελαιώνα τέρμα οδού Σύρου, όπισθεν των γηπέδων.


Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 358 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech