Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 34/2023 "Έγκριση της υπ’ αριθ. 7/2023 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων τύπου «Π», στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν του κοινόχρηστου πράσινου και της παιδικής χαράς στην οδό Ελ. Βενιζέλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει την υπ’ αριθ. 7/2023 (ΑΔΑ: 63ΒΗΩΞ1-Φ3Ζ) απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων τύπου «Π», στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν του κοινόχρηστου πράσινου και της παιδικής χαράς στην οδό Ελ. Βενιζέλου (στο τμήμα αυτής από τη συμβολή με Κύπρου μέχρι και τη συμβολή με Εφέσσου), καθώς και στην οδό Εφέσσου, έμπροσθεν του χώρου, του εκεί Δημοτικού παιδικού σταθμού και συγκεκριμένα:

A. στην οδό Ελ. Βενιζέλου από την οδό Κύπρου έως την οδό Εφέσου (πεζοδρόμιο αριστερά της οδού), (πλευρά ΑΒ του σχεδιαγράμματος που ακολουθεί), καθώς και στην αριστερή πλευρά της οδού Ελ. Βενιζέλου έμπροσθεν του κοινόχρηστου πρασίνου και της παιδικής χαράς (πλευρά ΓΔ του σχεδιαγράμματος που ακολουθεί),
B. στην οδό Εφέσου (πεζοδρόμιο δεξιά της οδού) έμπροσθεν του χώρου του Δημοτικού παιδικού σταθμού (πλευρά ΒΕ του σχεδιαγράμματος που ακολουθεί).

Τα προστατευτικά εμπόδια αποτελούν εξοπλισμό των κοινόχρηστων χώρων και προορίζονται για την ελεύθερη και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και γι’ αυτό τοποθετούνται υποχρεωτικά εκτός της ελεύθερης ζώνης όδευσης των πεζών (άρθρο 6, αστικός εξοπλισμός απόφασης 52907/31-12-2009). Τα πεζοδρόμια αποτελούν κοινόχρηστο χώρο εξυπηρέτησης των πεζών και όχι χώρο στάθμευσης των οχημάτων.

Με την τοποθέτηση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων αποφεύγεται η παράνομη στάθμευση των οχημάτων επί του πεζοδρομίου, έχοντας ως συνέπεια την καταστροφή των πλακών του πεζοδρομίου καθώς και του κρασπέδου.

Τα στοιχεία αυτά, θα τοποθετηθούν από το συνεργείο της αρμόδιας υπηρεσίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και θα έχουν στρογγυλεμένες ακμές με ύψος 0,80μ. και μέγιστο μήκος 1,50μ. και με ένα επιπλέον οριζόντιο στοιχείο στα 0,10μ. από το δάπεδο για να είναι εντοπίσιμα από άτομα με προβλήματα όρασης, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής κίνηση όλων των χρηστών του πεζοδρομίου.

Η μεταξύ τους απόσταση θα είναι περίπου 1,50μ. και δε θα τοποθετούνται έμπροσθεν των δέντρων που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο ώστε να μην περιορίζεται επιπλέον το πλάτος του πεζοδρομίου.

Επιπλέον, κατά την τοποθέτησή τους, θα υπάρχει μέριμνα διασφάλισης των εισόδων προς το κοινόχρηστο πράσινο.

Ακολουθεί το σχετικό σχεδιάγραμμα:

Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 269 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech