Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 52/2020 "Μέτρα για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις τού άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση, τα ακόλουθα μέτρα για τις επιχειρήσεις του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ως ένδειξη κατανόησης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν ως ακολούθως:

 οι επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα απαλλαγούν πλήρως από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Η απαλλαγή των τελών, θα γίνεται κατόπιν αιτήσεως - υπεύθυνης δήλωσης του ενδιαφερόμενου προσκομίζοντας τον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος και το αποδεικτικό της ένταξης της επιχείρησης σε αυτές που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί τα τέλη θα γίνει συμψηφισμός με τις μελλοντικές απαιτήσεις,

 η απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστου χώρου από την καφετέρια - ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται επί της οδού Εθν. Αμύνης 27 στην Κοινότητα Παπάγου, που έχει το δικαίωμα χρήσης κοινοχρήστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και καταβάλει, στον Δήμο, τέλη
που προβλέπονται με την 242/16-10-2019 απόφαση του Δ.Σ., για όσο διάστημα ισχύει η υποχρεωτική διακοπή ή περιορισμός της λειτουργίας της, λόγω της μη χρήσης του παραχωρημένου χώρου.

Επειδή έχει ήδη καταβληθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020, προτείνεται να γίνει συμψηφισμός με τις απαιτήσεις του δεύτερου εξαμήνου.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για όλο το χρονικό διάστημα, για το οποίο θα ισχύει η υποχρεωτική διακοπή ή ο περιορισμός της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 651 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech