Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 103/2019 “Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων”

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:

Για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου:

  1. τη μη κοπή της κορυφής ενός (1) δέντρου (κουκουναριά) που βρίσκεται επί της οδού Μαυραγάνη 6-8 στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 7720/22-03-2019 αιτήσεως που υπογράφει η κα Στυλιανή Καρύδη, η οποία αιτείται την κοπή τής κορυφής τού δέντρου, διότι η κουκουναριά είναι ήδη κλαδεμένη, προφανώς από συνεργείο τής ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να περνάει ανάμεσα το καλώδιο και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κλάδεμα.
  2. το ελαφρύ κλάδεμα μιας σειράς πεύκων (φυτεμένων παράλληλα με τη μάντρα της οικίας) στο άλσος που βρίσκεται παραπλεύρως του αδιεξόδου Ζακυνθινού 77 στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 7700/22-03-2019 αιτήσεως του κου Αναστάσιου Κιούση
  3. το κλάδεμα δύο (2) δέντρων (ευκάλυπτοι) που βρίσκονται επί της οδού Πίνδου 120-126 στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 8144/29-03-2019 αιτήσεως του κου Κίμωνα Σιρλαντή, που υπογράφεται και από άλλους δέκα ενοίκους / ιδιοκτήτες, οι οποίοι αιτούνται την κοπή τριών (3) δέντρων (2 ευκάλυπτων και 1 βραχυχίτωνα) στη συγκεκριμένη οδό. Τα δέντρα είναι εύρωστα και υγιή και δεν υπάρχει λόγος κοπής τους, παρά μόνο το κλάδεμα των ευκαλύπτων το προσεχές φθινόπωρο, αφού δεν υπάρχει ανάλογο αίτημα από την ΕΥΔΑΠ ή το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ που να μας υποδεικνύει την επικινδυνότητα για τα δίκτυά τους.
  4. την κοπή δύο (2) δέντρων (ελαιόδεντρα) που βρίσκονται επί της οδού Λευκωσίας 36 στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 5364/27-02-2019 αιτήσεως της κας Μαρίας Μπουρμπουρέση, η οποία επανέρχεται σε παλαιότερο αίτημά της, περί απομάκρυνσης των δύο ελαιόδεντρων και παράλληλης επισκευής τού πεζοδρομίου (με την υπ΄ αριθ. 152/2016 απόφασή μας, δεν εγκρίθηκε η κοπή τών δέντρων, παρά μόνο το κλάδεμά τους -το οποίο πραγματοποιήθηκε- ενώ η επισκευή τού πεζοδρομίου δεν πραγματοποιήθηκε). Η κοπή τών δέντρων θα πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα συνδυαστεί με την επισκευή τού πεζοδρομίου, είτε με μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας είτε με μέριμνα της αιτούσας.
  1. την κοπή δύο (2) κορυφών δέντρων (πεύκα) στο παρακείμενο άλσος τής οδού Μπλέσσα 18 στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν αυτοψίας που διενήργησε η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

 Για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού:

  1. την εξαγωγή και μεταφύτευση ενός (1) δέντρου (ελαιόδεντρο) που βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 22 στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 164/03-01-2019 αιτήσεως του κου Ανδρέα Σωτηρακόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη τού διαχειριστή και των υπολοίπων ιδιοκτητών τής πολυκατοικίας τής ανωτέρω οδού, οι οποίοι ζητούν την εξαγωγή μιας ελιάς και τη μεταφύτευσή της εντός του κήπου τής πολυκατοικίας, διότι βρίσκεται σε σημείο τού πεζοδρομίου, που εμποδίζει την πρόσβαση των πεζών ενώ έχει ανασηκώσει τις πλάκες του.

Η απομάκρυνση και μεταφύτευση του δέντρου, θα πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι την όλη εργασία τής εξαγωγής τού δέντρου, αλλά και της επισκευής τού πεζοδρόμιου αμέσως μετά, θα την αναλάβει ο αιτών.

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Βαλυράκης

Διαβάστηκε 711 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech