Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Στο Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου – Χολαργού, συνήλθε σήμερα την 24η μηνός Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 π.μ. η Επιτροπή Διεξαγωγής Δημοπρασιών (Απόφαση Δ.Σ. 21/2024), αποτελούμενη από τους:

 α) Ηλία Αποστολόπουλο, Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού ως Πρόεδρο της Επιτροπής

β) Αθανάσιο Αυγουρόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο ως τακτικό μέλος

γ) Κυριάκο Λινάκη, Δημοτικό Σύμβουλο ως αναπληρωματικό μέλος

 προκειμένου να εξετάσει την με αριθμό πρωτοκόλλου 9179/16-04-2024, υποβληθείσα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξώδικη δήλωση-ένσταση της εταιρείας «Χρήστος Λαβδαράς και Υιοί Ο.Ε.» αναφορικά με το δικαίωμα συμμετοχής της στη δημοπρασία για την εκποίηση των εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.), όπως αυτό καθορίστηκε στο άρθρο 2: «Όροι διεξαγωγής δημοπρασίας και πρόσκλησης» (σημείο 3: «Δικαίωμα συμμετοχής») των όρων της σχετικής διακήρυξης.

 

Η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη την με αρ. πρωτ. 8728/11-04-2024 διακήρυξη της δημοπρασίας, περίληψη της οποίας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς και την από 22-04-2024 εισήγηση της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου αποφαίνεται ότι για την ορθή ερμηνεία της αρχής της εγγύτητας κατά τη συλλογή των αποβλήτων, το γεωγραφικό κριτήριο της ύπαρξης σημείου συλλογής αποκλειστικά εντός της περιφέρειας Αττικής, του Νομού Αττικής, όπως έχει ορισθεί με το 2ο άρθρο των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας, δεν είναι ορθό, καθότι οδηγεί σε αποκλεισμό δικαιούμενων συμμετοχής, που ενδεχομένως διαθέτουν σημεία συλλογής εκτός μεν των ορίων της περιφέρειας Αττικής, πλην όμως εγγύτερα στο Δήμο Παπάγου Χολαργού σε σχέση με άλλους πιθανώς δικαιούμενους συμμετοχής με σημεία συλλογής εντός Αττικής αλλά στα όρια της εν λόγω περιφέρειας, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη από το Δήμο Παπάγου Χολαργού.

Ως εκ τούτου κάνει δεκτή την από 16-04-2024 εξώδικη δήλωση – ένσταση της ομόρρυθμης εταιρείας με την επωνυμία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΒΔΑΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε.» κατά της υπ’ αριθμ.  95/2024 απόφασης για την έγκριση των όρων διακήρυξης «Κατάρτιση των όρων και σύνταξη της πρόσκλησης φανερής δημοπρασίας για την εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για τους λόγους που σε αυτήν αναφέρονται, προτείνει δε την τροποποίηση του άρθρου 2, σημείο 3 της διακήρυξης καθώς και την επανάληψη της διαδικασίας χωρίς τον ανωτέρω περιορισμό.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech