Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Κηποθέατρο Παπάγου Κύριο

Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο Παπάγου, στην παρουσίαση ενός από τα μεγαλύτερα έργα της ελληνικής μουσικής στο πλάισιο του 23ου Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» που συνέθεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος πάνω στα ποιητικά σχεδιάσματα του εθνικού μας Διονύσιου Σολωμού, καθήλωσαν και συγκίνησαν τους χιλιάδες θεατές, σε μια μουσική παράσταση την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, προσφορά προς τους κατοίκους του.
Στη συναυλία συμμετείχαν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας σε διδασκαλία Σταύρου Σολωμού.
Ερμήνευσαν ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μανώλης Χατζημανώλης, η υψίφωνος Άννα Παπαδοπούλου και ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου και αφηγήτρια ήταν η Μάνια Παπαδημητρίου.

Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας ήταν του ίδιου του συνθέτη, ο οποίος και αποθεώθηκε από το κοινό που την παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής, της επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών, βουλευτές, μεταξύ των οποίων, η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαρά Καφαντάρη, ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ποιητής και κριτικός, Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο συγγραφέας Γιώργος Ρωμανός, ο Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης, εκπρόσωποι της τέχνης από τις Βρυξέλλες που ταξίδευσαν ειδικά για να παρακολουθήσουν το έργο, οι καλλιτέχνες  Ζάχος Τερζάκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Λεοντής,  Ηρώ Λεχουρίτη, ποιητές, δημοσιογράφοι, διευθυντές και μέλη χορωδιών, αλλά και επιφανή στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που καταχειροκρότησαν το συνθέτη και τους συντελεστές της συναυλίας. Αξίζει να σημειωθεί η  συγκινητική είσοδος στην συναυλία  του Έλληνα  ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου συνοδεύομενος απο την σύζηγό του κ. Γέλη Αγγελοπούλου.

Ευχαριστούμε τον μεγάλο δημιουργό και συντοπίτη μας Γιάννη Μαρκόπουλο για τη μοναδική αυτή βραδιά που μας προσέφερε.

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech