Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Ημερίδα με θέμα «Εγκληματικότητα και ανασφάλεια στην εποχή της κρίσης»

Μια πολύ σημαντική ημερίδα διεξήχθη στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού με θέμα την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια στην εποχή της κρίσης.
Ομιλητές ήταν ο π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης Πανούσης – Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Βασίλης Κικίλιας – Ιατρός, η Αντιπρύτανης του Παντείου Παν/μίου κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου – Εγκληματολόγος, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Θεοφύλακτος – Νομικός και ο Ταξίαρχος κ. Κούμπουλας - Διοικητής Δ/σης Δημόσιας Ασφάλειας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα αίτια της αύξησης της εγκληματικότητας, ανάμεσα στα οποία αναφέρθηκαν η οικονομική κρίση, η κρίση αξιών, η ανωνυμία, η πληθυσμιακή ετερογένεια, η εξασθένιση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής κ.α.
Επίσης αναφέρθηκαν οι παράγοντες δημιουργίας φόβου, όπως η έκταση και η μορφή της πληροφόρησης, η εμπιστοσύνη στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη, οι περιβαλλοντικές συνθήκες κ.α. και οι συνέπειες του φόβου που είναι ο αυτοπεριορισμός, οι συγκρούσεις, οι ατομικές πρωτοβουλίες και η τιμωρητικότητα.

Κατά κοινή ομολογία πολύ βασικός παράγοντας για την πρόληψη της εγκληματικότητας είναι η συνεργασία πολιτών και φορέων, η εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και η σωστή αντίληψη για το τι είναι έγκλημα, τι είναι ποινή και ποιοι θεσμοί είναι αρμόδιοι να επιβάλουν μια ποινή.

 

http://www.hellasnews.tv/site/index.php?option=com_seyret&task=videodirectlink&id=1393

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech