Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Κύριο

Η  4η Απριλίου καθιερώθηκε  ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 και στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για τα αδέσποτα ζώα.

Πλέον στη χώρα μας  καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας και στην επαφή των παιδιών με τη φροντίδα των ζώων ,που διαβιούν κυρίως εντός του αστικού ιστού.

Το Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Παπάγου-Χολαργού έχει ως  σκοπό την ευζωία των ζώων συντροφιάς με την εξασφάλιση της κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας και τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους.

Ο Δήμος  Παπάγου-Χολαργού κατά το έτος 2023 διαχειρίστηκε 419 ζώα στο σύνολο, εκ των οποίων 230 αφορούσαν στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Τα υπόλοιπα 189 περιστατικά αφορούσαν κτηνιατρική περίθαλψη, νοσηλεία και χειρουργικές επεμβάσεις αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος μας αξιοποίησε την  χρηματοδότηση  από του προγράμματος   «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για ενέργειες ουσιαστικές προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όπως

  • προμήθεια εμβολίων  για τον εμβολιασμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών), καθώς και για την προμήθεια βασικών φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της επείγουσας συμπτωματολογίας σε περιπτώσεις τοξίκωσης (δηλητηριάσεις)
  • προμήθεια ηλεκτρικού οχήματος για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων

 

Τόσο από τη χρηματοδότηση όσο και από ίδιους πόρους του δήμου αυτή τη χρονιά υπολογίζεται να διατεθεί το ποσό των 95.625,86 € , τόσο για ιατρικές υπηρεσίες και φιλοξενία των αδέσποτων ζώων όσο και για προμήθεια εξοπλισμού για τα αδέσποτα ζώα (παγίδες σύλληψης, κλουβιά μεταφοράς, microchip, ταΐστρες κα), ζωοτροφές, εμβόλια, φάρμακα αλλά και εκπαίδευση   για την κοινωνικοποίηση των ζώων, που πρόκειται να υιοθετηθούν .

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας (17642/28-7-2023, σύμβαση 22023240) με το Σύλλογο Εθελοντική Δράση Ζωόφιλων Παπάγου Χολαργού  και  στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ενεργή και ουσιαστική δράση μεταξύ άλλων για την περισυλλογή και μεταφορά των αδέσποτων ζώων από και προς τα κτηνιατρεία και την πανσιόν, τη μετεγχειρητική νοσηλεία / φιλοξενία ζώων, τη σίτιση κά.

Επίσης δραστηριοποιούνται  και πολλοί εθελοντές, οι οποίοι  σε συνεργασία με το δήμο σιτίζουν, περιθάλπουν και φροντίζουν αδέσποτα ζώα.

Στο πλαίσιο της ενεργούς φιλοζωίας δεν μπορούμε να μην εντάξουμε και τις ενέργειες της αναδοχής και της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη συνεργαζόμενη Πανσιόν 8 σκυλάκια και 1 γάτα , τα οποία  είναι ζώα που έχουν βρεθεί στα  διοικητικά όρια του δήμου και για διάφορους λόγους  δεν μπορούν να επανενταχθούν στο περιβάλλον. Τα ζώα αυτά βρίσκονται αναρτημένα προς υιοθεσία στην ιστοσελίδα του δήμου https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/8006-adespota-pros-yiothesia.html

Ανάμεσά τους ο παππούς Γιάννης, ένας ημίαιμος σκύλος 10 ετών και περίπου 25 κιλά, ήσυχος, ευγενής, πολύ φιλικός και κοινωνικοποιημένος , ο οποίος μάλλον εγκαταλείφθηκε γιατί πάσχει από λεϊσμανίαση

 

Επίσης η γιαγιά Μαρία , ημίαιμη σκυλίτσα κι αυτή περίπου 10 ετών και 25 κιλά, ήσυχη και πολύ φιλική , μαθημένη σε σπίτι . Κι αυτή πάσχει από  λεϊσμανίαση. 

 

 

Στο πλαίσιο της αναδοχής, ο Δήμος θα καλύπτει πλήρως τις κτηνιατρικές υπηρεσίες προς τα ζώα αυτά, τόσο τις τακτικές(αποπαρασίτωση, εμβολιασμός) όσο και τις έκτακτες.

Επισυνάπτεται φόρμα αναδοχής

Πληροφορίες στο τηλ.210 6538784 και στο https://www.dpapxol.gov.gr/e-politis/2015-07-30-06-35-07/zoume-mazi.html

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech