Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Παραπλανητικά και ψευδή στοιχεία για την ανάπλαση της πλατείας Φλωρίνης στου Παπάγου Κύριο

Τις τελευταίες μέρες διανέμεται ένα ανυπόγραφο φυλλάδιο το οποίο αναφέρει σωρεία ψευδών στοιχείων για την ανάπλαση της πλατείας Φλωρίνης.

Προφανώς οι συντάκτες γνωρίζοντας ότι παρουσιάζουν παραπλανητικά στοιχεία δεν έχουν το θάρρος να εκθέσουν επώνυμα τις απόψεις τους.

Αντ’ αυτού επιχειρούν να υποκλέψουν την υπογραφή των πολιτών με ένα κείμενο που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Αναφέρονται στην τσιμεντοποίηση της πλατείας τη στιγμή που με τις μέχρι σήμερα εργασίες έχει αποξηλωθεί το παλιό τσιμεντένιο δάπεδο!

Αναφέρονται στην δήθεν πολύχρονη εγκατάλειψη της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή παραπονιούνται για την μετακίνηση του υπαίθριου γυμναστηρίου, του πινγκ – πονγκ και της παιδικής χαράς, δραστηριότητες που εγκαταστάθηκαν, πιστοποιήθηκαν και λειτουργούν τα τελευταία μόλις χρόνια στην πλατεία, από την παρούσα δημοτική αρχή.

Αναφέρονται σε αποξηλώσεις δέντρων τη στιγμή που στο πλαίσιο της ανάπλασης δεν αφαιρείται κανένα δέντρο αλλά αντίθετα προστίθενται 62 δέντρα και πάνω από 1700 θάμνοι, αγρωστώδη και αναρριχόμενα φυτά. Τη στιγμή που ακόμα και στο τσιμεντένιο δάπεδο που τώρα είναι εγκατεστημένο το υπαίθριο γυμναστήριο, φυτεύονται εννέα δέντρα περιμετρικά του γυμναστηρίου και επιπλέον δημιουργείται παρτέρι με καλλωπιστικά φυτά δίπλα στο χώρο του πινγκ – πονγκ σπάζοντας το τσιμέντο.

Αναφέρουν επίσης ψευδώς ότι το 91% της δαπάνης για την αναβάθμιση της πλατείας, αφορά σε κατασκευές «μπετόν, τσιμέντο και σίδερα» σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του έργου και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Σε απάντηση των παραπάνω, δημοσιοποιούμε την σύμβαση για την «Αναβάθμιση της πλατείας Φλωρίνης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού».

Στη σύμβαση μπορούν όλοι να διαπιστώσουν ότι το τμήμα προμήθειας και εγκατάστασης νέων δαπέδων περιορίζεται στις 151.000,57 ευρώ (28% της συνολικής δαπάνης) και περιλαμβάνει κυρίως τα απαιτούμενα από το νόμο δάπεδα ασφαλείας για την παιδική χαρά και το υπαίθριο γυμναστήριο και το ειδικό δάπεδο για ήπια άσκηση και ποδήλατο. Το σύνολο δε των διαδρόμων της πλατείας κατασκευάζεται με φυσικό οικολογικό σταθεροποιητή (πατημένη γη).

Το δεύτερο τμήμα της σύμβασης αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού. Προβλέπεται η αγορά και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων, καθιστικών, ποδηλατοστατών και κάδων απορριμμάτων (70λτ)  συνολικής δαπάνης 129.920,03 ευρώ.

Το τρίτο τμήμα της σύμβασης αφορά στην προμήθεια νέων φωτιστικών (νέας τεχνολογίας για εξοικονόμηση ενέργειας) με στόχο τον καλύτερο φωτισμό της πλατείας και την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. Η δαπάνη ανέρχεται σε 33.443,69 ευρώ.

Τα δύο επόμενα τμήματα της σύμβασης αναφέρονται στις εργασίες εμπλουτισμού του πρασίνου, με την προμήθεια νέων φυτών και δέντρων (1802 φυτά και δέντρα), με την εγκατάσταση νέου αρδευτικού συστήματος σε όλη την έκταση για την ορθή συντήρηση του πρασίνου, και με την προμήθεια κηπευτικού χώματος και εδαφο-βελτιωτικών. Η δαπάνη για τον εμπλουτισμό του πρασίνου ανέρχεται στις 65.167,63 ευρώ.

Τέλος, η ανακατασκευή της παιδικής χαράς με σύγχρονα και καινοτόμα όργανα και παιχνίδια που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στο παιχνίδι και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, κοστίζει 108.783,55 ευρώ.

Οι παραπάνω, λοιπόν, εργασίες χαρακτηρίζονται από τους διακινητές του αποπροσανατολιστικού φυλλαδίου ως εργασίες «τσιμεντοποίησης της πλατείας Φλωρίνης». Επιπλέον αναφέρουν συκοφαντικά ότι πρόκειται για άσκοπη σπατάλη, όταν οι εργασίες υλοποιούνται μετά από διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού και όταν η πλατεία  αναβαθμίζεται με πόρους από το Πράσινο Ταμείο (87% της δαπάνης προέρχεται από χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος μας από το Πράσινο Ταμείο), με τη συμμετοχή του Δήμου να περιορίζεται στο ποσό των 70.640,60 ευρώ.

Ας συνεχίσουν, λοιπόν να μιλάνε στους περίοικους, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας που θα χαίρονται τη νέα πλατεία Φλωρίνης για άσκοπη σπατάλη.

Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Εμείς από την πλευρά μας θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε όλοι μας να μπορούμε να απολαύσουμε μια πιο ασφαλή και φιλική προς τα παιδιά μας πλατεία Φλωρινής.

Μια πλατεία που θα είναι φιλόξενη για όλους, μικρούς και μεγάλους, μια πλατεία προσβάσιμη από όλους τους συμπολίτες μας, μια πλατεία με 1802 δέντρα και φυτά παραπάνω!

Επισυνάπτεται η σύμβαση.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech