Πρόγραμμα Φεστιβάλ 2014

Φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερο και ξεχωριστό αίσθημα ευθύνης οργανώσαμε και φέτος το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών.

Αυτή και μόνο η ιδιαιτερότητα δείχνει ότι έχει καθιερωθεί και αγαπηθεί από τους λάτρεις των πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω της ποιότητάς του, της ποικιλίας του και ασφαλώς της μεθοδευμένης οργάνωσής του. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και ο χώρος στον όποιο γίνεται το Φεστιβάλ, το πανελληνίως γνωστό για την ομορφιά του, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

Εκτιμώ ότι δεν περιαυτολογώ αν επισημάνω, ότι τα 20 χρόνια του Φεστιβάλ έχουν ταυτιστεί με τα 20 χρόνια της συνεχούς θητείας μου ως Δήμαρχος Παπάγου και στη συνέχεια ως Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού και με τα 28 χρόνια της αυτοδιοικητικής μου πορείας.

Από τον πρώτο χρόνο του Φεστιβάλ, το 1995, δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην οργάνωσή του αλλά και στην επιλογή των παραστάσεων διότι πιστεύουμε ότι δεν προάγει οποιαδήποτε καλλιτεχνική εκδήλωση τον πολιτισμό αλλά μόνο εκείνες που θεωρούν ότι ο πολιτισμός εκλύει μέσα του την ιστορία  και το μέλλον μας, την μνήμη αλλά και την ελπίδα για ένα αύριο πιο δημιουργικό.

Αυτό επιδιώξαμε από την αρχή (το 1995) και πιστεύω ότι το καταφέραμε, αφού το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών και έχει γίνει συνώνυμο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης τους μήνες του καλοκαιριού.

Με την πεποίθηση ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει των πετυχημένη πορεία του Φεστιβάλ, σας καλώ να παρακολουθήσετε για ακόμη μία χρονιά ένα πρόγραμμα παραστάσεων υψηλού επιπέδου που ετοιμάσαμε για σας.

Καλό Καλοκαίρι και Καλή Διασκέδαση!

Ο Δήμαρχος
Βασίλειος Ξύδης

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός