Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Απερίφραστη καταδίκη για καταγγελίες όπως αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου Κύριο

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Παπάγου  Χολαργού καταδικάζει κάθε φαινόμενο βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως η καταγγελλόμενη απεχθής πράξη κακοποίησης της Χρυσής Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου  από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. 

Συγχαίρει και επιβραβεύει τη Σοφία Μπεκατώρου για το σθένος της να καταγγείλει δημόσια το γεγονός, ανοίγοντας και σε άλλες γυναίκες το δρόμο για να σπάσουν τη σιωπή τους.

Καλούμε όλες τις γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφής κακοποίηση να το καταγγέλλουν στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Ο σεξισμός , η ενδοοικογενειακή βία και η εν γένει υποτίμηση της γυναίκας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας ειδικά στην περίοδο του περιορισμού λόγω της πανδημίας.

Για την εξάλειψη του κοινωνικού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών απαιτείται μακροχρόνιος αγώνας.

Πρέπει να επιληφθεί η Πολιτεία με τη συνδρομή της  επιστημονικής κοινότητας, της Κοινωνίας των πολιτών και των γυναικείων οργανώσεων, υλοποιώντας τη θέσπιση σχετικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και δράσεων που να προάγουν το σεβασμό σε αξίες όπως η ισότητα των φύλων ,η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης  προσωπικότητας, η δημιουργία συνθηκών για αυτοπραγμάτωση και υγιή εικόνα του σώματος, οι ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση αγαθών κά.

Το Παρατηρητήριο Ισότητας των Φύλων της ΓΓΟΠΙΦ είναι αρμόδιο για την εφαρμογή του άρθρου 11 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την έμφυλη βία, που αφορά στον συντονισμό της συλλογής και στη δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων κάθε μορφής βίας που καλύπτεται από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης(παρ. 8 του άρθρου 4 του ν. 4531/2018).

Με εργαλεία την επαγρύπνηση και τη συνεχή ενημέρωση η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ  στέκεται αρωγός σε κάθε γυναίκα, σε κάθε αγώνα που προστατεύει την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ζωή.

(Επισυνάπτεται Ενημερωτικό Σημείωμα του Παρατηρητηρίου Ισότητας των Φύλων της ΓΓΟΠΙΦ με στοιχεία Δεκεμβρίου 2020 για την Έμφυλη Βία στην Ελλάδα)

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech