Ρουφογάλη Μιμή

  • 05 Απρ 2015

Η Μιμή Ρουφογάλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα πιάνου με  « Άριστα παμψηφεί» Ά Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως, σε ηλικία 16 ετών. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στο Conservatoire και στην Ecole Normale de Musique de Paris . Έλαβε  το Ανώτατο δίπλωμα διδασκαλίας  και το Ανώτατο δίπλωμα σολίστ πιάνου. Παράλληλα φοίτησε σε τάξεις παιδαγωγικών και ιστορίας μουσικής. Παρακολούθησε θερινά μαθήματα στην Μουσική Ακαδημία Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας απ’ όπου έλαβε δύο διπλώματα. Έδωσε συναυλίες στην Γαλλία και στην Αυστρία αποσπώντας λαμπρές κριτικές ενώ επίσης  έχει ηχογραφήσει για την Γαλλική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Στην Αθήνα δίνει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ σε γνωστούς συναυλιακούς χώρους με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ενώ έχει δώσει ρεσιτάλ  σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (αίθουσες Παλλάς, Νάκας, Παρνασσός, Athenaeum, Πινακοθήκη Πιερίδη, Γαλλικό Ινστιτούτο, Θέατρο Δήμου Αθηναίων, Φεστιβάλ Παπάγου, Θέατρο Κολεγίου Αθηνών, Θεοδωράκειο, Θέατρο Χολαργού, Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, κ.λ.π.) , συμμετέχοντας σε σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως Θεσσαλονίκη (Διεθνής Έκθεση, Βαφοπούλειο,Μέγαρο Μούσικης),Ερμούπολη(Φεστιβάλ Ερμουπόλεως στη Σύρο ), Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα , κ.λ.π.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ , την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την οποία ηχογράφησε  CD  σε έργα του βραβευμένου συνθέτη από την Ακαδημία Αθηνών , Ιωσήφ Μπενάκη. Τον Μάρτιο του 2014 καλεσμένη από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών έδωσε συναυλία για τα 90 χρόνια του ιδίου συνθέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει την αγάπη για την κλασσική μουσική έδωσε ρεσιτάλ σε Δημοτικά Σχολεία, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Σπονδυλίδη. Είναι μόνιμο μέλος της Χ.Ο.Ν. , στην οποία έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσικής, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει παρουσιάσει μαθητές οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη βραβευθεί και διακριθεί.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε άλλες χώρες όπως Γαλλία (Παρίσι, Νίκαια, Μασσαλία) Βέλγιο (Βρυξέλλες Ε.Ε.) Κύπρος, Ελβετία, Ισπανία, Η.Π.Α κλπ.

Από το 2002 παρουσιάζει εκτεταμένη δράση στα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού προσφέροντας αφιλοκερδώς και εθελοντικά στον πολιτισμό. Το 2010 εξελέγη πρώτη τοπική σύμβουλος της Δημοτικής κοινότητας Χολαργού ενώ το Μάϊο του 2014 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου. Από το 2012 έχει αναλάβει και διευθύνει την χορωδία των Κ.Α.Π.Η. του ιδίου Δήμου αφιλοκερδώς.

Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο «Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου» και στο ωδείο «Κατερίνα Μάσκα».  Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός