Παρίση Χρυσούλα (Χρύσα)

  • 05 Απρ 2015

Γεννήθηκε, στου Παπάγου, αν και λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της και του συζύγου της, βρισκόταν για πολλά χρόνια στην επαρχία ή στο εξωτερικό.

Ο παππούς της Δημήτριος Λάνης ήταν από τους πρώτους οικιστές του Παπάγου. Είναι κόρη του Φίλιππου Μπομπορίδη, αξιωματικού της Τάξεως 1954 της ΣΣΕ.  Σύζυγός της είναι ο υποστράτηγος  ε.α. Ιωάννης Παρίσης, διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων. Έχει δύο γιους, τον Φίλιππο, ηλεκτρονικό μηχανικό, παντρεμένο με την Ελένη Παπαθεοχάρη, και τον Παναγιώτη, μηχανολόγο μηχανικό.
Έχει σπουδάσει δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία. Γνωρίζει αγγλικά και ισπανικά.

Έχει εργασθεί ως product manager σε μεγάλες εταιρίες πληροφορικής.  Κατά το χρονικό διάστημα 1996-99 διέμενε στην Έδεσσα όπου οργάνωσε δικό της γραφείο εξαγωγών, μέσω του οποίου είχε επαφές με αντίστοιχα γραφεία ξένων χωρών.

Κατά την περίοδο 1993-96, διέμενε στην Ισπανία όπου συνεργάσθηκε με πολυεθνική εταιρία σε θέματα δημοσίων σχέσεων, ενώ παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των ελληνο-ισπανικών μορφωτικών σχέσεων, στα πλαίσια της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας και αντιστοίχων συλλόγων.

Από το 2008, ίδρυσε και διευθύνει την τοπική εφημερίδα «Ο κόσμος γύρω μας» (www.kosmonea.gr). Έχει οργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο, συλλόγους της περιοχής μας, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, τον  Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», την  εταιρία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.», παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.

Από τον Ιανουάριου του 2011 είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, όπου έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα (Τρεισήμισι_χρόνια_στη_ Δημοτική _Κοινότητα_Παπάγου) . Με πρωτοβουλία της, οργάνωσε στις 23 Μαΐου 2013, το ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΤΗΤΩΝ, με θέμα: «Ο Ρόλος της Δημοτικής Κοινότητας στο νέο Δήμο του Μέλλοντος» που ήταν η πρώτη και μοναδική πανελληνίως εκδήλωση γι’ αυτόν τον νέο θεσμό.

Από τον Οκτώβριο του 2013 ασκεί και τα καθήκοντα της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Μέσα στο 2013 ίδρυσε την Ομάδα Πρωτοβουλίας «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΕΥΘΥΝΗ»,  στην οποία είναι επικεφαλής. Μία κίνηση υπεύθυνων και ενεργών δημοτών, που επιδιώκει την έμπρακτη παρέμβαση σε όλα τα θέματα που μας αφορούν ως δημότες.

Τον Φεβρουάριο του 2014, η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΕΥΘΥΝΗ» έλαβε την μορφή δημοτικής παράταξης και η Χρύσα Παρίση ανακοίνωσε την κάθοδό της στις εκλογές ως υποψήφια Δήμαρχος. Στις αρχές Απριλίου αποφάσισε την σύμπραξη με την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» του Ηλία Αποστολόπουλου.

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός