Αθανασάκου - Μουντάκη Μαρία

  • 05 Απρ 2015

Γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας από μητέρα Μανιάτισσα και μεγάλωσε στα Χανιά Κρήτης, ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της Αξιωματικού της Χωροφυλακής. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Αθανασάκο, Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Άγι, Μηχανικό Περιβάλλοντος (M.Sc.), και τη Νιόβη, Χημικό Μηχανικό Ε.Μ.Π. (M.Sc.).

Στα Χανιά δραστηριοποιήθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων και αργότερα έγινε στέλεχος, αποκτώντας εμπειρία σε θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Πτυχιούχος της Σχολής Στελεχών Αεροπορικών Επιχειρήσεων. Εργάσθηκε για πέντε χρόνια στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Ομιλεί την Γαλλική και Αγγλική γλώσσα.

Δραστηριοποιείται στα Πολιτιστικά και Πολιτικά δρώμενα του Χολαργού επί 20ετία, ασχολούμενη με τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το 2002 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Χολαργού, από το 1ο γύρο, με το συνδυασμό «Ενεργοί Δημότες Χολαργού» και το 2006 επανεξελέγη. Στις πρόσφατες εκλογές του 2010, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού με το συνδυασμό  «Ενεργοί Δημότες Παπάγου - Χολαργού».

Υπηρέτησε το Δήμο Χολαργού από διάφορες θέσεις όπως ως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Α.Ο.Χ. και του Π.Π.Κ, Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Κ., Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών και για τρεις φορές ως Αντιδήμαρχος Παιδείας – Νεολαίας, Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτισμού.

Η δημιουργία του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Χολαργού, η σύσταση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, η ενδυνάμωση της Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προσφοράς, η ψήφιση νέου σύγχρονου Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι μερικές από τις πιο σημαντικές πολυάριθμες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που προώθησε στα πλαίσια του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής.

Στο πλαίσιο του νέου ρόλου της ως Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού έχει σκοπό να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με ενεργητικότητα, προσπάθεια και συνέπεια για ένα ενιαίο Δήμο πιο ανθρώπινο, με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους Δημότες του.

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός