Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρ. απόφ. 101/2021 "Τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου - Χολαργού (Δ.Ο.Π.Α.Π.)»"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει την τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου - Χολαργού (Δ.Ο.Π.Α.Π.)» ως προς το άρθρο 2 αυτής, σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση, ως ακολούθως:

2. ΣΚΟΠΟΣ:

α. Η δημιουργία και η ανάπτυξη κάθε μορφής πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για την ανύψωση του πνευματικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες δραστηριότητες:

(1) Δημιουργία Δημοτικών βιβλιοθηκών, πινακοθήκης, αρχείου στρατιωτικών μελετών και κειμηλίων (συγκέντρωση στρατιωτικού / πολεμικού ιστορικού υλικού, φωτογραφικού υλικού κειμηλίων κ.λπ.).
(2) Πραγματοποίηση διαλέξεων, ελευθέρων συζητήσεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, κινηματογραφικών προβολών ποιότητας, διαγωνισμών για την ανάπτυξη ευγενής άμιλλας.
(3) Διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και διακόσμησης.
(4) Δημιουργία χορωδιών, μουσικού τμήματος, θεατρικού ομίλου και ομίλων λαϊκών χορών.
(5) Λειτουργία θερινών κινηματογράφων, εφ’ όσον αυτοί δεν λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου.
(6) Συγκέντρωση λαογραφικού υλικού.
(7) Δημιουργία ομάδων με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα όπως ποίηση, οικολογία, προστασία περιβάλλοντος, καλές τέχνες κ.λπ. και προώθηση πνευματικών ενασχολήσεων όπως φιλοτελισμού, τέχνης φωτογραφίας κ.λπ.
(8) Ανάπτυξη σχέσεων με Δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς (ελληνικούς και ξένους) καθώς και ιδιώτες, για την προώθηση του σκοπού του Ν.Π.
(9) Παροχή υλικοτεχνικών μέσων και ενίσχυση / διευκόλυνση των δραστηριοτήτων των συλλόγων ατόμων και ομάδων που κινούνται στα πλαίσια του σκοπού του Ν.Π.

β. Η δημιουργία και η ανάπτυξη κάθε μορφής αθλητικής δραστηριότητας, προκειμένου να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στα όρια του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας και να διαδοθεί το αθλητικό πνεύμα και το αθλητικό ιδεώδες, χωρίς φανατισμούς και βίαιες πράξεις. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες δραστηριότητες:

(1) Η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, ως κοινωνική ανάγκη όλων των κατοίκων, ανεξάρτητα ηλικίας καθώς και της ανάπτυξης των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων και υγείας των δημοτών και κατοίκων Παπάγου - Χολαργού.
(2) Η αναβάθμιση του αθλητισμού στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού και η συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και με αθλητικούς φορείς και παράγοντες της περιοχής, για την ανάπτυξη του αθλητισμού.
(3) Η δημιουργία, λειτουργία και συντήρηση αθλητικών κέντρων, γυμναστηρίων και χώρων αθλοπαιδιών - γυμναστικής, για ελεύθερη και οργανωμένη άθληση.
(4) Η εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων μαζικής άθλησης (ελεύθερης και οργανωμένης), για την ικανοποίηση ιδιαίτερων αναγκών.
(5) Η υποβοήθηση ανάπτυξης σχολικού αθλητισμού, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

γ. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα περιβάλλοντος και προστασίας του οικοσυστήματος. Από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη ύψους σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.

Κατά τα λοιπά η συστατική πράξη εξακολουθεί να ισχύει

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 487 φορές
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech