Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρ. απόφ. 227/2019 “Τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εγκρίνει την τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», ώστε να προσαρμοσθεί στις ισχύουσες σήμερα διατάξεις, ως προς τη Διοίκηση και τη Λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής - Ρύθμιση Οικονομικών Θεμάτων, ως ακολούθως:

Διοίκηση

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι Ν.Π.Δ.Δ. που διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν δεκαπέντε (15) μέλη τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά.
Μεταξύ των μελών ορίζονται υποχρεωτικά:
 Δύο (2) Διευθυντές/ντριες, εκ των πέντε αρχαιοτέρων, της σχολικής μονάδας, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Μία / ένας (1) εκ των αρχαιοτέρων Νηπιαγωγών, για τη σχολική επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Μία / ένας (1) εκπρόσωπος της αντίστοιχης Ένωσης Γονέων.
Τα υπόλοιπα μέλη ορίζονται με την αναλογία που προβλέπου οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 4623/2019 (Α΄134): «τα τρία πέμπτα (3/5) των μελών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους, υποδεικνύονται από τον Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη, αντίστοιχα, και τα δύο πέμπτα (2/5) από τις λοιπές παρατάξεις».
Κατά τις συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής, όταν συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο οικείος Διευθυντής της σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου.
Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής και ορίζεται με απόφαση Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου και λήγει πάντοτε με την εγκατάσταση των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, για σοβαρό λόγο που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Λειτουργία Σχολικής Επιτροπής - Ρύθμιση Οικονομικών Θεμάτων

Η λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής και η οικονομική της λειτουργία, διεξάγονται όπως καθορίζεται από την υπ΄ αριθ. 63967/20-09-2019 απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών.
Κατά τα λοιπά η Συστατική Πράξη εξακολουθεί να ισχύει ως έχει.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 912 φορές
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech