Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρ. απόφ. 165/2018 “Συζήτηση του υπ΄ αριθ. 12347/04.06.2018 αιτήματος δημοτών, με θέμα: «Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος υπέρ της Μακεδονίας»”

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εγκρίνει την πρόταση της Δημοτικής αρχής και υιοθετεί το ψήφισμα ως ακολούθως:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αντίθεσή του στη «Συμφωνία των Πρεσπών», καθώς αποδίδει στους πολίτες των Σκοπίων «μακεδονική ιθαγένεια», αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα», ενώ παράλληλα με το άρθρο 7 αναγνωρίζει πολλαπλές ερμηνείες για τους όρους «Μακεδόνας» και «Μακεδονία», παραχαράσσοντας βάναυσα την Ιστορία.

Επιπλέον, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδίδεται στη γείτονα χώρα η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» που τροφοδοτεί τον αλυτρωτική στάση που το κράτος των Σκοπίων έχει εδώ και χρόνια απέναντι στην Πατρίδα μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού καλεί όλους τους Έλληνες σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, και αξιώνει από την Ελληνική Βουλή να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο  Πρόεδρος

Αθανάσιος Βαλυράκης

Διαβάστηκε 947 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 01 Οκτ 2018
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech