Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κύριο

Συνεδρίασε την Τετάρτη 18/11/2015 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου, με θέματα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και τον προγραμματισμό της χειμερινής περιόδου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κ. Τσοχαλής, ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζήκας, ο κ. Λειβαδάρος από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής, ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Ρέππας, ο Υπαστυνόμος του Α.Τ. Χολαργού κ. Ιγνατίδης, ο Διοικητής του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ζαγγανάς, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Παπάγου – Χολαργού κ. Αυγουστάκης, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Βασσάλου, ο Επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. κ. Στογιάννης και ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Β.Α.Τ.Υ. κ. Τσιγκρέλης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το προσωπικό του Δήμου για τη συνεργασία όσον αφορά στην προστασία του Υμηττού, κατά τη θερινή περίοδο.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του αλλά και την εμπιστοσύνη του στην εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού για τις προσπάθειες που καταβάλει για την προστασία του Υμηττού, για τις αμέτρητες ώρες βάρδιας στο βουνό όλο το 24ωρο, αλλά και για το γεγονός ότι είναι παρόντες και όπου αλλού τους ζητηθεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. κ. Στογιάννης ανάγνωσε τον υπό έγκριση απολογισμό της αντιπυρικής, περιόδου κεντρικά σημεία του οποίου είναι:

  • Εκτεταμένες αποψιλώσεις από το τέλος Απριλίου 2015.
  • Συμμετοχή της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. στην πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου στον Υμηττό.
  • Εγκατάσταση παρατηρητηρίου στην κορυφή του λόφου ΄Κόρακα’.
  • Εκτεταμένες προσπάθειες μέσω εκδηλώσεων του Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν οι κάτοικοι το βουνό.

Όλοι οι προσκεκλημένοι συνεχάρησαν το Δήμο Παπάγου – Χολαργού για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει για δεύτερη φορά το Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με όλους τους αρμόδιους φορείς σε μια κοινή σύσκεψη, καθώς και τη Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού ανέλυσε τις ενέργειες προετοιμασίας που έχουν ήδη γίνει από τον Δήμο για τη χειμερινή περίοδο, καθώς τα σχέδια αντιμετώπισης προβλημάτων που τυχόν προκύψουν σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών και κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις από όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech