Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ενημέρωση για τις αποψιλώσεις και τον καθαρισμό χώρων

Η Δ/νση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και με την πολύ σημαντική συμβολή της εθελοντικής ομάδας “Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού” (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.), ήδη από την 15η Απριλίου διενεργεί αποψιλώσεις και καθαρισμούς  σε κοινόχρηστους χώρους, (πάρκα, άλση, δημοτικά οικόπεδα κλπ), τόσο για λόγους ευπρεπισμού του αστικού περιβάλλοντος, όσο και για την πρόληψη πυρκαγιών. 

Μάλιστα οι ενέργειες αποψίλωσης και καθαρισμού έχουν ενισχυθεί και από ιδιωτικό συνεργείο ήδη από την 19η Μαΐου, ώστε να αντιμετωπιστούν  εγκαίρως και επαρκώς οι αυξανόμενες φέτος ανάγκες αποψίλωσης,  λόγω της υπερβολικής βλάστησης, απόρροια του υψηλού δείκτη βροχοπτώσεων κατά τον περασμένο χειμώνα. 

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους συνδημότες μας να προβούν άμεσα στον καθαρισμό ιδιόκτητων χώρων και οικοπέδων,  ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς. 

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β) «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και συνεργασία των δημοτών  προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και οι περιουσίες των συμπολιτών μας.

Ο Αντιδήμαρχος
Αθανάσιος Αυγουρόπουλος

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech