Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου Κύριο

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Εν όψει της Εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι πρέπει να κυματίζει η Γαλανόλευκη.

Ο σημαιοστολισμός αποτελεί ελάχιστη εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους που με αγώνες και θυσίες υπηρέτησαν το Έθνος μας στη δύσκολη ιστορική του πορεία.

Ας δείξουμε ότι δεν τους ξεχνάμε

Φιλικά,

Ηλίας Αποστολόπουλος

Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού

 

 

 

 

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

18:00     Ομιλίες με θέμα την 25η Μαρτίου και τηζωή και το έργο της Ελληνίδας Λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη.

                Ομιλητές: Ναύαρχος ε.α. Ηλίας Σιωνίδης και Σταυρούλα Πισιμίση, Λαογράφος, υπεύθυνη του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης.

               Συμμετέχουν: Λύκειο των Ελληνίδων, Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος, Χορωδία του ΚΑΠΗ υπό τη Δ/νση της Μαέστρου κας Κατερίνας Μάσκα.

               Στο πιάνο η σολίστ κα Μιμή Ρουφογάλη, Συντονίστρια η κα Μαρία Δημητριάδου - Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ - Δημαρχιακό Μέγαρο, Περικλέους 55)

 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

19:00     Εγκαίνια Έκθεσης με θέμα «Σε γνωρίζω από την κόψη» - Η εξέλιξη της στρατιωτικής στολής 1900-1980.

                Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 23 Μαρτίου έως Κυριακή 26 Μαρτίου & ώρες 10:00 έως 20:00.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

10:30     Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού.  

11:30     Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τους μαθητές των Σχολείων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού και τους Αθλητικούς Συλλόγους.                                                                

17:00     Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

07:00     Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Συμμετέχει η Πολυμελής Χορωδία του Προφήτη Ηλία Παγκρατίου.

10:30     Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία εκπροσώπου του Δημάρχου και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Ταξίαρχο Πολεμικής Αεροπορίας ΣΜΑ κ. Δημήτριο Κοκκινάκη, ιστορικό, συγγραφέα, λογοτέχνη.

10:30     Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α., κ. Κρικώνη Αριστοτέλη.

11:15     Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.

11:45     Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου των Ελληνίδων, των Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων, των Οδηγών και της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., στην οδό Εθνικής Αμύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και στην οδό 25ης Μαρτίου & Περικλέους για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.

 

Μετά το πέρας των παρελάσεων θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το Τοπικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

11:30     Επετειακή εκδήλωση της Πνευματικής Εστίας Παπάγου με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ. Σταύρου Μπερή, πιάνο κα Πόπη Μάλφα.

              Επετειακή ομιλία με θέμα: "Τα ιδανικά του 1821 στις αρχές του 21ου αιώνα". Ομιλήτρια κα Αικατερίνη Μπαλή, Φιλόλογος - Εκπαιδευτική Σύμβουλος. 

              Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου - (Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ - Δημαρχιακό Μέγαρο, Περικλέους 55).

 

 

 

 

 

 

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός