Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου Κύριο

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Εν όψει της Εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι

πρέπει να κυματίζει η Γαλανόλευκη.

Ο σημαιοστολισμός αποτελεί ελάχιστη εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους που με αγώνες και θυσίες υπηρέτησαν το Έθνος μας στη δύσκολη ιστορική του πορεία.

Ας δείξουμε ότι δεν τους ξεχνάμε.

 

Φιλικά,

Ηλίας Αποστολόπουλος

Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

 

 

 

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

11:30     Επετειακή εκδήλωση της Πνευματικής Εστίας Παπάγου με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ. Σταύρου Μπερή.

Επετειακή ομιλία με θέμα: «25η Μαρτίου 1821. Μύθοι και Πραγματικότητα». 

Ομιλητής: Παναγιώτης Δαμάσκος, Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών - Καθηγητής Σχολής Αξιωματικών (Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ -  Δημαρχιακό Μέγαρο, Περικλέους 55).

Απονομή του τίτλου του ‘Επιτίμου Προέδρου της Π.Ε.Π. στον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλο. 

 

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

11:30    Εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου  του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.) - Κτίριο ΚΑΠΗ, Αγαμέμνονος 4, Χολαργός. 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

19:00     Επετειακή εκδήλωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού 

Ομιλία με θέμα: “Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη” – Αφιέρωμα στου Ευζώνους Ομιλητής: Αντιπτέραρχος (I)  ε.α. Δημήτριος Αθανασάκος.

Συμμετέχουν: Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. 

Εγκαίνια έκθεσης «Εθνικών ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών» , από την εγγονή του Αρχιτέκτονα Μανώλη Λαζαρίδη που φιλοτέχνησε το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη, Μανουέλλα Παυλίδου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

10:30     Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού.   

11:30 Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τους μαθητές των Σχολείων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού και Αθλητικούς Συλλόγους                                                                 

17:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».  

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

07:00     Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», Ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Αχαΐας, κ. Αθανάσιου.

10:30     Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία εκπροσώπου του Δημάρχου και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κων/νο Χατζηλάκο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιμάχων Αεροπόρων.

 10:30    Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αθανάσιο Βουρλούμη.

11:15     Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.

11:45     Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου Ελληνίδων, των Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων, των Οδηγών και της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. στην οδό Εθνικής Αμύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και στην οδό 25ης Μαρτίου & Περικλέους για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.

Μετά το πέρας των παρελάσεων θα ακολουθήσει χορευτικό δρώμενο από το Τοπικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων, μπροστά  από το Ηρώο Πεσόντων Χολαργού.  

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech