Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Έκδοση Άδειας Πολιτικού Γάμου (για αλλοδαπούς)

  1. Αίτηση (χορηγείται από το Δήμο).
  2. Διαβατήριο, Βίζα σε ισχύ.
  3. Άδεια παραμονής (για υπηκόους κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαιτείται).
  4. Πιστοποιητικό γέννησης μεταφρασμένο και επικυρωμένη από το Υπουργείο Εξωτερικών και όπου απαιτείται σφραγίδα APOSTILLE (Σφραγίδα Χάγης) στο πρωτότυπο και στην μετάφραση. Για όσα κράτη δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση της Χάγης, τα δημόσια έγγραφα τους θα έχουν επικύρωση από την Ελληνική Πρεσβεία της χώρας τους. Εάν δεν υπάρχει η παραπάνω επικύρωση, θα σφραγίζονται από την Πρεσβεία τους στην Ελλάδα και θα επικυρώνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 3 Σύνταγμα).
  5. Βεβαίωση Προξενείου ή Πρεσβείας στην Ελλάδα περί μη κωλύματος γάμου η οποία πρέπει να αναφέρει και το βαθμού γάμου (επικυρωμένη ως προς το γνήσιο υπογραφής του Πρόξενου που την εξέδωσε από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών).
  6. Διαζευκτήριο για όσους είναι χωρισμένοι και Πράξη Θανάτου για τους χήρους (όμοια επικυρωμένα όπως αναφέρεται στην περ.4).
  7. Αναγγελία Γάμου δημοσιευμένη σε μία ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα στην οποία πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο των μελλονύμφων,  το όνομα των γονέων τους, το γένος, ο τόπος γέννησης και η τελευταία τους κατοικία στον Δήμο Παπάγου Χολαργού (ένα αντίτυπο για τον καθένα).
  8. Παράβολο χαρτοσήμου ονομαστικής αξίας 15 ευρώ από Εφορία (ένα για τον καθένα).
  9. Αποδεικτικό κατοικίας στο όνομα του μελλόνυμφου (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ ή Εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους)
  10. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού εκδίδουν άδεια από την Πρεσβεία τους ή το Προξενείο.
    Για τους Σύριους εκτός των ανωτέρω χρειάζεται και ειδική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας και την Πρεσβεία της Συρίας στην Ελλάδα.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech