Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

αρ. αποφ. 295/2016 Τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.)»

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εγκρίνει, την τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.)», σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση ως ακολούθως :

«(3) ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Νομικό Πρόσωπο διοικείται από 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από :

α. το Δήμαρχο και δύο (2) τουλάχιστον Δημοτικούς Συμβούλους ή τρείς (3) τουλάχιστον Δημοτικούς Συμβούλους,

β. εννέα (9) δημότες ή κατοίκους Παπάγου - Χολαργού που είναι χρήστες των υπηρεσιών του Ν.Π. ή έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση ή ειδικές γνώσεις σχετικά με το σκοπό του Ν.Π.,

γ. έναν (1) εκπρόσωπο των εργαζομένων του Ν.Π. ο οποίος προτείνεται από τη γενική συνέλευση των τακτικών υπαλλήλων,

δ. έναν (1) εκπρόσωπο των μελών των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων,

ε. έναν (1) εκπρόσωπο των Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων των παιδιών των Παιδικών Σταθμών.

Επίσης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου άνευ ψήφου, είναι και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης του Δ.Ο.Κ.Μ.Ε.Π.Α. και ο αρχαιότερος προϊστάμενος εκ των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής (παιδικών σταθμών Παπάγου και Χολαργού).

Δύο (2) τουλάχιστον από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π. εκλέγεται μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην περίπτωση, που μέλος έχει οριστεί ο Δήμαρχος, αυτός αυτοδικαίως καθίσταται και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.»

Από την παρούσα τροποποίηση δεν προκαλείται ετήσια δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού 2017 του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.

Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επισυνάπτεται η απόφαση.

 

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Οικονόμου

 

Διαβάστηκε 1304 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 12 Μαϊ 2017

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech